تحصیل در آمریکا

ایوان پارس > خدمات > آمریکا > تحصیل در آمریکا

تحصیل در آمریکا

 تحصیل در آمریکا در مقاطع مختلف دانش آموزی و دانشجویی امکان پذیر است که در اینجا به بررسی تحصیل در دانشگاه ها، کالج ها و موسسات آمریکا می پردازیم.

آمریکا با حدود 1.000.000 محصل که برای افزایش دانش و تجربه زندگی در این کشور مشغول به تحصیل هستند ، میزبان قابل توجه ترین جمعیت دانشجویان بین المللی جهان است. ایالات متحده آمریکا به خاطر استقبال از قومیت های مختلف، وجود دانشگاه های برتر، آموزش پویا و تعامل محور، فرصت های شغلی فوق العاده، امکانات پشتیبانی عالی و محیط دانشگاهی انعطاف پذیر، همواره میلیون ها دانشجو را در سراسر جهان جذب می کند. علاوه بر این، فرد در طول تحصیل می‌تواند فرصت زندگی، یادگیری و کار با افرادی را که به فرهنگ‌های مختلف تعلق دارند، داشته باشد و در عین حال جنبه‌های مختلف زندگی دانشجویی در ایالات متحده را کاوش و تجربه کند.

ویزای تحصیلی آمریکا (تایپF)

ویزای دانشجویی آکادمیک F-1، به شما این امکان را میدهد که به عنوان یک دانشجوی تمام وقت در یک کالج معتبر، دانشگاه، مدرسه علوم مذهبی، هنرستان، دبیرستان ، دبستان و سایر مراکز آکادمیک یا برنامه های آموزش زبان وارد ایالات متحده شوید.

زمانی که متقاضی اصلی واجد شرایط ویزای F-1  شود، والدین او (در صورتی که متقاضی زیر 18 سال باشد (و یا همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال وی) میتوانند برای ویزای F-2 اقدام کنند تا همراه دانشجو باشند.

توجه به این نکته که فقط برخی از دانشگاه ها و مدارس مجاز به پذیرش دانشجویان خارجی هستند بسیار مهم است، بنابراین بهتر است پیش از فرستادن درخواست برای مراکز آموزشی، با یک وکیل مهاجرت مشاوره داشته باشید.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

  1. دریافت پذیرش از موسسات آموزشی تایید شده توسط SEVP
    برای شروع پروسه دریافت ویزای دانشجویی آمریکا ، متقاضی باید ابتدا در یکی از موسسات آموزشی تایید شده توسط SEVP پذیرش شود. برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران (Student and Exchange Visitor Program) که به اختصار آن را SEVP می‌نامند،  برنامه‌ای است که مسولیت ساماندهی به ورود دانشجویان به کشور آمریکا را به عهده دارد.

 

  1. ثبت اطلاعات در سامانه SEVIS و پرداخت کارمزد آن
    متقاضی باید پس از دریافت پذیرش از دانشگاه پرونده خود را در سامانه آنلاین SEVIS ایجاد کند و کارمزدهای مربوط به تکمیل فرم SEVIS I-901 را پرداخت نماید. سامانه ثبت اطلاعات دانشجویان و گردشگران آمریکا (Student and Exchange Visitor Information System) که به اختصار SEVIS نام دارد، سیستمی است که به منظور ساماندهی اطلاعات گردشگران و دانشجویان ورود کننده به کشور آمریکا راه‌اندازی شده است. توجه داشته باشید مدت اعتبار رسید پرداخت سویس فی یک سال پس از پرداخت بوده و مبلغ پرداختی غیرقابل بازگشت است.

 

  1. دریافت فرم I-20 از دانشگاه مورد نظر

    پس از تکمیل و پرداخت کارمزدهای سامانه SEVIS ، دانشگاهی که  متقاضی در آن پذیرش شده فرم I-20  را آماده برای وی خواهد کرد. این فرم در واقع برگه‌ای شامل هزینه های مربوط به شهریه دانشگاه، بیمه درمانی، مخارج زندگی و غیره  است که با جزییات محاسبه می‌شو و. متقاضی باید بتواند ثابت کند از عهده هزینه های اعلام شده بر می آید. هنگامی که متقاضی در مرحله آخر برای مصاحبه ویزا به سفارت آمریکا مراجعه می‌کند، باید این فرم را به همراه گواهی تمکن مالی به همراه داشته باشد. به یاد داشته باشید اگر اگر قصد دارید همسر و فرزندانتان را نیز با خود ببرید، باید برای آن‌ها نیز     فرم I-20  صادر شود، ولی نیازی به ثبت‌نام آن‌ها در SEVIS نیست. همچنین کسانی که فول فاند دریافت کرده اند نیاز به فرم I-20 نخواهند داشت.

 

  1. تکمیل مراحل آنلاین تشکیل پرونده و درخواست ویزا
    این مرحله شامل تکمیل فرمDS 160 و آپلود عکس برای ویزای تحصیلی آمریکاست و شامل پرداخت هزینه‌های ویزا و انگشت‌نگاری (غیر قابل استرداد) نیز می‌شود.
 
  1. رزرو وقت سفارت
    متقاضی پس انجام مراحل آنلاین و تکمیل فرم DS-160، می تواند برای تعیین و رزرو وقت سفارت آمریکا به منظور مصاحبه حضوری دریافت ویزای تحصیلی آمریکا درخواست دهد. زمان انتظار برای وقت مصاحبه سفارت آمریکا بسته به مکان، فصل و نوع ویزا متفاوت است، از اینرو پیشنهاد می شود زودتر برای ویزای خود اقدام شود.
    فرد باید برای مصاحبه ویزای خود از یکی از سفارت ها یا کنسولگری های ایالات متحده در کشوری که در آن زندگی می کنید، وقت بگیرد. از آنجا که ایالات متحده آمریکا در ایران سفارت یا کنسولگری ندارد، متقاضیان ایرانی ویزا و وقت سفارت آمریکا باید به یکی از کشورهای همسایه که سفارت آمریکا در آن‌ها دایر است مانند ترکیه، امارات و ارمنستان سفر کرده و امور مربوط به درخواست ویزای خود را پیگیری کنند.
    همچنین قابل به ذکر است برخی از سفارت ها وکنسولگری‌های آمریکا به طور مقطعی تمرکز خود را بر روی نوع خاصی از ویزا افزایش می‌دهند، به همین خاطر حتماً پیش از اقدام به برنامه‌ریزی قطعی برای سفر، از نحوه گرفتن وقت سفارت آمریکا برای نوع ویزای درخواستی و شرایط جاری در سفارت یا کنسولگری موردنظر مطمئن شوید.

 

  1. جمع آوری مدارک مورد نیاز ویزا تحصیلی برای روز مصاحبه در سفارت آمریکا
    پس از آنکه فرد موفق به آپلود مدارک وقت  سفارت و گرفتن وقت سفارت آمریکا شد، باید در روز مصاحبه در سفارت آمریکا، حتماً مدارک زیر را به همراه داشته باشد:
  • اصل پاسپورت (با حداقل ۶ ماه اعتبار بیشتر از مدت زمان مورد نظر برای اقامت در آمریکا) به انضمام پاسپورت‌های قبلی
  • اصل و ترجمه رسمی شناسنامه
  • عکس پاسپورتی با مشخصات مورد نیاز
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • اصل فرم I20 با تأیید و امضای دانشجو و دانشگاه
  • رسید پرداخت هزینه SEVIS
  • صفحه تأیید سابمیت فرم DS-160 حاوی بارکد
  • رسید پرداخت هزینه فرم DS-160
  • نامه رزرو وقت سفارت
  • یک قطعه عکس
  • مدارک تمکن مالی: از لحاظ مالی در شرایط خوبی باشید و بتوانید شهریه تحصیلی و هزینه زندگی حداقل یک سال اول را نشان دهید و به صورت تمکن مالی آن را به اداره مهاجرت آمریکا ارائه دهید.
  • در کشور مبدأ تای کافی داشته باشید؛ منظور از تای یا گره، وابستگی شما به کشورتان میباشد و باید بتوانید به اداره مهاجرت آمریکا اثبات کنید که پس از اتمام دوره تحصیلی به کشور خود باز میگردید. تای میتواند وابستگی خانوادگی، مالی و شغلی باشد
  • ترجمه رسمی سند ازدواج
  • رزومه انگلیسی
  • کارنامه آزمون زبان (مدرک IELTS یا (TOEFL، مدارک یا گواهینامه‌ها از مدارسی که در آنها تحصیل کرده‌اید.
  • اصل و ترجمه رسمی مدرک و ریز نمرات دانشگاه
  • ارائه انگیزه نامه و هدف از تحصیل در این کشور و دانشگاه مورد نظر
  • ارائه توصیه نامه
  • ارائه گواهی سلامت
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه

 

  1. شرکت در مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا
    متقاضی با بهمراه داشتن مدارک مورد نیاز که در بالا گفته شد، در روز تعیین شده در مصاحبه شرکت می کند. یک افسر کنسولی با او مصاحبه کرده تا مشخص کند آیا فرد واجد شرایط دریافت ویزای تحصیلی هست یا خیر.

    در روز مصاحبه متقاضی ابتدا در یکی از باجه ها مدارک را تحویل می‌دهد، در باجه دیگر انگشت‌نگاری و اطلاعات بایومتریک ثبت می‌شود. در نهایت به باجه ای مراجعه می‌کند که افسر پرونده در آنجا با وی مصاحبه خواهد کرد.

    بعد از پاسخ به سوالات مصاحبه، افسر پرونده همانجا نظر نهایی خود را درباره ویزای تحصیلی متقاضی اعلام خواهد کرد. امکان دارد افسر به هر دلیلی با درخواست ویزای تحصیلی موافقت نکند که به آن اصطلاحا ریفیوزی گفته می‌شود.

    چنانچه افسر با درخواست ویزای دانشجویی موافقت کند، امکان دارد همان لحظه ویزای متقاضی را صادر کند و از او بخواهد که پاسپورت خود را به او تحویل دهد و چند روز دیگر برای دریافت پاسپورت مراجعه کند؛ به این حالت صدور ویزای درجا گفته می‌شود.

    اگر افسر نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد، پرونده وارد پروسه پردازش اداری (چک امنیتی) AP Administrative Processing خواهد شد. در چنین حالتی ویزای متقاضی یا ریفیوز میشود یا با تاخیر صادر می‌شود. امکان دارد مدت این تاخیر بین دو هفته تا 6 ماه باشد. دلیل تاخیر در صدور ویزا این است که درباره پرونده باید استعلام هایی انجام شود و افسر باید منتظر نتیجه استعلام ها باشد و اصطلاحا کلیرنس پرونده متقاضی را دریافت کند. مدت زمان پردازش اداری بر اساس شرایط منحصربفرد پرونده هرمتقاضی متفاوت خواهد بود.

    در این حالت اگر ویزا صادر شود، نیازی نیست متقاضی مجددا برای گرفتن ویزا به کشور خارجی سفر کند و می‌تواند از خدمات پیکاپ ویزای آمریکا استفاده کند.

مزایای تحصیل در آمریکا در یک نگاه

  • میزبان بزرگترین جمعیت دانشجویان بین المللی در جهان
  • دارای 15 دانشگاه برتر در جهان
  • تجربه کاری در دنیای واقعی
  • ارائه خدمات بهداشتی دانشجویی عالی
  • کارآموزی در حین تحصیل
  • ارائه فرصت های دستیار پژوهشی و آموزشید حین تحصیل
  • امکان اخذ بورسیه تحصیلی در کلیه مقاطع تحصیلی برای افراد واجد شرایط مبتنی برنیاز و شایستگی
  • امکان اجازه کار هفته ای ۲۰ ساعت در دانشگاه برای سال اول و خارج از دانشگاه از سال دوم به بعد جهت پوشش بخشی از هزینه های زندگی
  • مناسب بودن شهریه دانشگاه ها نسبت به سایر کشور های انگلیسی زبان
  • جزو‌ کشورهای دارای پایین ترین نرخ بیکاری
  • طبق آمار، ۹۸٪ از دانشجویان بین المللی توانسته اند پس از اتمام تحصیل در آمریکا وارد بازار کار شوند.
  • امکان درخواست ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال بصورت همزمان
  • امکان تحصیل رایگان فرزندان متقاضی در مدارس دولتی آمریکا
  • امکان دریافت گواهینامه رانندگی، افتتاح حساب بانکی
  • امکان سفر در داخل و خارج از ایالات متحده
  • پس از اتمام تحصيل ، دولت آمريكا ١ الي ٢ سال   به دانشجويان فرصت يافتن شغل ميدهد       ( OPT ) و دانشجو در صورت یافتن کار ويزاي دانشجویی تبديل به ويزاي H1b و يا EB2 و يا EB3 مي‌شود و كارفرما نيز پس از طی مدتی معین مي‌تواند براي متقاضي درخواست گرين كارت آمریکا دهد.

برخی از موسسات آموزشی برتر در ایالات متحده آمریکا

موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

مؤسسه فناوری ماساچوست Massachusetts Institute of Technology مشهور به اِم‌آی‌تی، یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی واقع در شهر کمبریج، ایالت ماساچوست است که بر اساس QS World University Rankings, به‌عنوان برترین دانشگاه جهان در علوم مهندسی و همچنین برجسته ترین دانشگاه آمریکا شناخته می‌شود. MIT که در سال 1861 تأسیس شد، نقش مهمی در توسعه بسیاری از زمینه های علم و فناوری مدرن ایفا کرده است.

100 برنده جایزه نوبل،  26 جایزه تورینگ و 8 مدال فیلدز به فارغ التحصیلان، اعضای هیئت علمی یا محققان MIT تعلق یافته است(دسامبر 2021). علاوه بر این، 58 دریافت کننده مدال ملی علوم، 29 دریافت کننده مدال ملی فناوری و نوآوری، 50 عضو مک آرتور، 83 محقق مارشال، 41 فضانورد، 16 دانشمند ارشد نیروی هوایی ایالات متحده، و روسای ایالت ها به MIT وابسته اند. این مؤسسه همچنین دارای فرهنگ کارآفرینی قوی است و فارغ‌التحصیلان MIT شرکت‌های برجسته بسیاری را به تنهایی یا بطور مشترک بنیان گذاری کرده اند.

دانشگاه MIT آمریکا دارای یک پردیس شهری است که با بیش از یک مایل (1.6 کیلومتر) در کنار رودخانه چارلز امتداد دارد و دارای مجموعه‌های مهمی خارج از پردیس دانشگاه است از جمله آزمایشگاه لینکلن ام‌آی‌تی MIT Lincoln Laboratory، مرکز بیتس Bates Center، رصدخانه هی استاک Haystack و همچنین آزمایشگاه‌های وابسته مانند موسسات Broad و Whitehead.

موسسه فناوری ماساچوست MIT دارای پنج دانشکده شامل دانشکده علوم، دانشکده مهندسی، دانشکده معماری و نقشه کشی، دانشکده مدیریت، و دانشکده علوم انسانی، هنر و علوم اجتماعی و یک کالج (کالج محاسباتی شوارتزمن Schwarzman College of Computing) می باشد. دانشگاه MIT آمریکا در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و همچنین دکتری همه ساله دانشجو می‌پذیرد.

دانشگاه هاروارد

دانشگاه هاروارد Harvard University یک دانشگاه خصوصی تحقیقاتی آیوی لیگ در شهر کمبریج، ایالت ماساچوست است که بر اساس QS World University Rankings چهارمین دانشگاه برتر جهان و دومین دانشگاه برتر آمریکا به شمار می آید. این دانشگاه که در سال 1636 به عنوان کالج هاروارد تأسیس شد و به نام اولین خیر آن، جان هاروارد نام گذاری شده است، قدیمی ترین موسسه آموزش عالی در ایالات متحده است. نفوذ، ثروت و رتبه‌بندی آن، آن را به یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان تبدیل کرده است.

در طول بیش از سه قرن و نیم، فارغ التحصیلان هاروارد به طور خلاقانه و قابل توجهی در جامعه، هنر و علوم، تجارت، و امور ملی و بین المللی مشارکت داشته اند. دانشگاه هاروارد آمریکا هشت رئیس جمهور ایالات متحده، 188 میلیاردر ، 49 برنده جایزه نوبل، 7 برنده مدال فیلدز، 9 برنده جایزه تورینگ، 369 پژوهشگر رودز، 252 پژوهشگر مارشال و 13 پژوهشگر میچل داشته است. دانشجویان و فارغ التحصیلان هاروارد برنده 10 جایزه اسکار، 48 جایزه پولیتزر و 108 مدال المپیک (شامل 46 مدال طلا) شده اند و شرکت های برجسته زیادی را در سراسر جهان تأسیس کرده اند.

دانشگاه هاروارد از ده دانشکده آکادمیک به علاوه مرکز مطالعات پیشرفته رادکلیف Harvard Radcliffe Institute تشکیل شده است. دانشکده ها به مدارس و بخش های مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از دانشکده بیزنس هاروارد، دانشکده دندانپزشکی هاروارد، دانشکده تحصیلات تکمیلی هنر و علوم هاروارد، دانشکده الهیات هاروارد، دانشکده تحصیلات تکمیلی هاروارد، دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد، دانشکده حقوق هاروارد، دانشکده پزشکی هاروارد هاروارد، دانشکده معماری هاروارد، دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، مدرسه جان اف کندی دانشگاه هاروارد، کالج هاروارد، مرکز آموزش پیوسته هاروارد و پردیس علوم و هنر هاروارد.  

دانشگاه هاروارد دارای سه پردیس اصلی هاروارد یارد کمبریج، آلستون و لانگوود بوستون می باشد.

دانشگاه استنفورد

دانشگاه استنفورد Stanford University یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی در شهر استنفورد، ایالت کالیفرنیا است که که بر اساس QS World University Rankings در رده پنجمین دانشگاه برتر جهان و سومین دانشگاه برتر آمریکا قرار دارد. این دانشگاه در سال ۱۸۸۵ به دست لیلند جونیور استنفورد و همسرش ساخته شد و در سال ۱۸۹۱ فعالیت خود را آغاز کرد.

دانشگاه استنفورد در مجاورت دره سیلیکون در ایالت کالیفرنیا قرار دارد و بسیاری از ابرشرکت‌های معتبر در زمینه فناوری اطلاعات توسط فارغ‌التحصیلان این دانشگاه تأسیس شده‌اند. از مشهورترین این شرکت‌ها می‌توان به گوگل، یاهو، هیولت پاکارد، سیلیکون گرافیکس، سان مایکروسیستمز، لینکدین، اسنپ چت، اینستاگرام، نایک، الکترونیک آرتز و سیسکو اشاره کرد.

58 جایزه نوبل، 29 جایزه تورینگ، و 8 مدال فیلدز به دانشجویان، فارغ التحصیلان، هیئت علمی و اساتید یا کارمندان دانشگاه استنفورد تعلق داشته است(آوریل 2021). علاوه بر این، استنفورد به ویژه برای کارآفرینی خود مورد توجه قرار گرفته است و یکی از موفق ترین دانشگاه ها در جذب بودجه برای استارت آپ ها است.

فارغ التحصیلان دانشگاه استنفورد شرکت های متعددی را تأسیس کرده اند که مجموعاً بیش از 2.7 تریلیون دلار درآمد سالانه تولید می کنند و 5.4 میلیون شغل ایجاد می کنند که تقریباً معادل هفتمین اقتصاد بزرگ جهان است.این ها تنها بخشی از افتخارات دانشگاه استنفورد است.

دانشگاه استنفورد آمریکا دارای ۷ دانشکده است که عبارتنداز دانشکده بازرگانی، دانشکده پایداری، دانشکده آموزش و پرورش، دانشکده مهندسی، دانشکده علوم انسانی، دانشکده حقوق، دانشکده پزشکی. سه دانشکده متشکل از 45 دپارتمان در سطح کارشناسی و همچنین چهار دانشکده حرفه ای که بر برنامه های تحصیلات تکمیلی در حقوق، پزشکی، آموزش و تجارت تمرکز دارند.

دانشگاه استنفورد دارای 8 پردیس می باشد که پردیس اصلی و مرکزی به مساحت  8180 هکتار بزرگ ترین پردیس دانشگاه استنفورد محسوب می شود.

از دیگر دانشگاه های برجسته آمریکا که در سطح جهانی مطرح هستند، می توان به دانشگاه های زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه برکلی کالیفرنیا University of California Berkeley (UCB)
  • دانشگاه شیکاگو University of Chicago
  • دانشگاه پنسیلوانیا University of Pennsylvania
  • دانشگاه کورنل Cornell University
  • موسسه فناوری کالیفرنیا California Institute of Technology (Caltech)
  • دانشگاه ییل Yale University
  • دانشگاه پرینستون Princeton University
  • دانشگاه کلمبیا Columbia University
  • دانشگاه جان هاپکینز Johns Hopkins University
  • و دانشگاه کالیفرنیا University of California, Los Angeles (UCLA)